Onze werkwijze is op preventie gebaseerd:

We adviseren u twee keer per jaar uw gebit te laten controleren. In overleg, kan de frequentie verminderd (minimaal 1x/jaar), of verhoogd (om de 4 manden). De bedoeling is een controle frequentie die bij u past te hanteren.

Er wordt gecontroleerd op cariës (gaatjes) en op de conditie van het tandvlees (parodontium).
Indien er zich een geringe hoeveelheid tandsteen bevindt, wordt dit meteen bij de controle gereinigd. Bij noodzaak tot uitgebreidere zorg, wordt u verwezen buiten de praktijk naar een van onze samenwerkende mondhygiënistes. Daarvoor moet u zelf een afspraak maken. We krijgen altijd feedback om op de hoogte te blijven van uw tandvlees behandeling. Als u dat niet wil, voor wat reden dan ook, kunnen we zelf de behandeling uitvoeren, mits een goed en stabiel resultaat bereikt kan worden.

Tijdens uw periodieke controle, zijn röntgenfoto’s gemaakt, om te controleren op gaatjes bij de kiezen en ter beoordeling van het botniveau. De frequentie hiervan, hangt af van het cariesrisico die u loopt, en ook om uw tandvlees te controleren. Dit gebeurt altijd in overleg met u. Soms, is het nodig een röntgenfoto waarop kaak en gebit geheel is afgebeeld.

We proberen altijd uw eigen dentitie te behouden:

De twee kernpunten van onze werkfilosofie zijn:

1.. “Minimale Interventie Tandheelkunde”:

Cariës (gaatjes)  zijn niet onvermijdelijk. We kunnen, samen met u, het cariësrisico verminderen. Dit is het huidige denken over de preventie van cariës.

2.. “Minimaal Invasieve Tandheelkunde”:

We proberen zo veel mogelijk met composiet  te werken op een weefsel besparende manier. Als het niet mogelijk is, praten we altijd samen over een andere oplossing.